Decizie surprinzătoare luată de Dubai pentru a atrage turiştii: Taxa de 30% pe vânzările de alcool dispare

sursa foto: pixabay

Dubai a renunțat la taxa de 30% pe vânzările de alcool și a făcut ca licențele obligatorii pentru băuturi alcoolice să fie gratuite, punând astfel capăt unei surse de venit de lungă durată pentru familia conducătoare, într-o aparentă încercare de a stimula turismul, notează AP.

Cei doi retaileri de alcool din Dubai, legați de stat, au făcut acest anunț brusc în ziua de Anul Nou.

Se pare că acesta ar fi venit în urma unui decret guvernamental emis de familia Al Maktoum, aflată la putere, însă oficialii guvernamentali nu au recunoscut imediat decizia și nu au răspuns la întrebări.

Distribuitorul de alcool Maritime and Mercantile International (MMI), care face parte din grupul mai larg Emirates Group, a făcut anunțul într-un comunicat.

„De când ne-am început operațiunile în Dubai, în urmă cu peste 100 de ani, abordarea emiratului a rămas dinamică, sensibilă și incluzivă pentru toți”, a declarat Tyrone Reid de la MMI.

„Aceste reglementări recent actualizate sunt esențiale pentru a continua să asigurăm achiziționarea și consumul sigur și responsabil de băuturi alcoolice în Dubai și în EAU.”

Într-o reclamă, MMI a îndemnat clienții să cumpere din magazinele sale, spunând că „nu mai este nevoie să conduceți până în celelalte emirate”.

Anterior, locuitorii din Dubai au condus până în Umm al-Quwain și în alte emirate pentru a cumpăra alcool în vrac, fără taxe.

African & Eastern, al doilea retailer de alcool despre care se crede că este deținut cel puțin parțial de stat sau de firme afiliate, a anunțat, de asemenea, sfârșitul taxei municipale și a taxelor de licență.

Aceasta vine după ani de relaxare a reglementărilor privind băuturile alcoolice în șeicat, care acum vinde alcool în timpul zilei în timpul Ramadanului și a început să ofere livrare la domiciliu în timpul carantinelor la începutul pandemiei COVID-19.

Vânzările de alcool au servit mult timp drept un barometru major al economiei din Dubai.

Numeroasele baruri din Dubai au atras fanii de fotbal navetiști în timpul Cupei Mondiale din Qatar.

Nu a fost imediat clar dacă acest lucru va determina o scădere a prețurilor în unitățile care servesc alcool sau dacă îi va afecta doar pe cei care îl cumpără de la comercianții cu amănuntul.

Conform legislației din Dubai, nemusulmanii trebuie să aibă 21 de ani sau mai mult pentru a consuma alcool.

Sharjah, un emirat care se învecinează cu Dubai la nord, interzice alcoolul, la fel ca și națiunile vecine Iran, Kuweit și Arabia Saudită.

Abu Dhabi și-a încheiat sistemul de licențe pentru alcool în septembrie 2020.

Anunțul de duminică a fost făcut, de asemenea, în contextul în care Emiratele Arabe Unite se pregătesc să introducă în iunie un impozit pe profit de 9%, pe lângă alte taxe și tarife pe care le percepe, evitând totodată impozitul pe venitul persoanelor fizice.