Demisie de răsunet! Anthony Fauci se va retrage din funcţia de director al Institutului de Boli Infecţioase din SUA

sursa foto: abc7chicago.com

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional privind Alergiile şi Bolile Infectioase din SUA (NIAID) şi consilier al preşedintelui Joseph Biden, a anunţat că se va retrage din funcţii în decembrie, relatează CNBC.

„După mai bine de 50 de ani de serviciu guvernamental, plănuiesc să urmăresc următoarea fază a carierei mele în timp ce încă mai am atât de multă energie şi pasiune pentru domeniul meu. Vreau să folosesc ceea ce am învăţat în calitate de director NIAID pentru a continua să promovez ştiinţa şi sănătatea publică şi pentru a inspira şi îndruma următoarea generaţie de lideri ştiinţifici, deoarece ei ajută la pregătirea lumii pentru a face faţă ameninţărilor viitoare cu boli infecţioase.”, a spus Fauci într-un comunicat.

Anthony Fauci, în vârstă de 81 de ani, a condus Institutul Naţional privind Alergiile şi Bolile Infectioase (NIAID) din anul 1984. S-a alăturat iniţial Asociaţiei Institutelor Naţionale de Sănătate în 1968, imediat după ce încheiase perioada de rezidenţiat medical.