Donald Trump cere donații politice în urma perchezițiilor FBI. Ce va face cu banii

sursa foto: digi24

Donald Trump a încearcat marţi să își relanseze campania electorală de pe urma ştirii privind percheziţia FBI la proprietatea sa din Florida, invocând ancheta în mesaje text şi e-mailuri prin care se solicită donaţii politice de la susţinătorii săi, transmite Reuters.

Percheziția de la complexul Mar-a-Lago al lui Trump din Palm Beach, Florida, face parte din investigația care urmărește să stabilească dacă Trump a eliminat în mod ilegal documente de la Casa Albă în momentul în care urma să părăsească funcția în ianuarie 2021.

Trump continuă să cocheteze public cu o nouă candidatură la președinție în 2024, dar nu a spus clar dacă va face acest lucru.

Trump a încercat să prezinte percheziția ca fiind o acțiune politică a administrației președintelui Joe Biden, într-un moment în care fostul președinte joacă un rol-cheie în alegerile primare republicane înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului din noiembrie, care vor determina controlul Congresului american.

„Ei încearcă să oprească Partidul Republican și pe mine încă o dată”, a declarat Trump într-un e-mail de campanie. „Nerespectarea legii, persecuția politică și vânătoarea de vrăjitoare trebuie să fie expuse și oprite”, a adăugat acesta.