Erdogan se joacă cu nervii lui Putin: ‘Rusia trebuie să returneze Ucrainei zonele ocupate, inclusiv Crimeea’

sursa foto: antena3.ro

Rusia trebuie să returneze Ucrainei zonele ocupate, inclusiv Crimeea, a declarat în cadrul unui interviu pentru postul TV american PBS Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei, potrivit Mediafax.

Președintele turc a focut un apel la pace și a precizat că s-a întâlnit în Uzbekistan cu Vladimir Putin, care s-ar fi arătat dispus să pună capăt războiului „cât mai curând posibil”. „Aceasta a fost impresia mea, pentru că modul în care se desfășoară lucrurile în prezent este destul de problematic; 200 de ostatici vor fi schimbați în urma unui acord între părți”, a spus Erdogan.

Președintele spune că zonele care au fost invadate vor fi returnate Ucrainei, inclusiv Crimeea. „Din 2014, am discutat cu dragul meu prieten Putin despre acest lucru și asta este ceea ce i-am cerut. I-am cerut să returneze Crimeea proprietarilor de drept”, a spus președintele turc, care a invocat, în context, și situația etnicilor tătari din Crimeea.

„Nicio invazie nu poate fi justificată. O invazie nu poate fi justificată”, a subliniat Erdogan, care a spus că în cazul atrocităților comise de armata rusă în Ucraina, ONU ar trebui să dea răspunsuri