Fostul comandant al grupului ‘Wagner’ a fugit din Rusia în Norvegia, mergând prin zăpadă mii de kilometri

sursa foto: Twitter

Fostul comandant al PMC „Wagner” Andrei Medvedev a fugit din Rusia în Norvegia și a cerut azil politic, relatează Gulagu. net. El este gata să depună mărturie împotriva lui Prigojin și să vorbească despre crimele extrajudiciare la care a fost martor.

A scăpat de război, alergând în zăpadă de-a lungul graniței cu Norvegia. Poliția norvegiană a reținut un trecător ilegal de frontieră care a scăpat din Rusia fugind pe gheață pe deasupra râului Pasvik, potrivit The Barents Observer.

Aseară, cu puțin timp înainte de ora 2 dimineața, persoana a fost reținută sub suspiciunea că a trecut ilegal granița dintre Rusia și Norvegia, informează Districtul de Poliție Finnmark.

„Bărbatul a fost arestat de polițiștii de frontieră din Norvegia și de poliție. Bărbatul a solicitat azil în Norvegia”, spune șeful de cabinet al poliției, Tarjei Sirma-Tellefsen.

Urmele în zăpadă au fost descoperite atât de polițiștii de frontieră norvegieni, cât și ruși, în timp ce bărbatul a mers cele câteva sute de metri peste râul Pasvik.

Se pare că bărbatul arestat este Andrej Medvedev, care a fost fost lider în grupul Wagner. Acest lucru este confirmat de avocatul lui Medvedev, Jens Bernhard Herstad, către VG.

Grupul Wagner este o organizație militară privată fondată de omul numit adesea „bucătarul lui Putin”, Yevgeny Prigozhin. În ultimele zile, soldații săi au fost foarte centrale în bătăliile sângeroase pentru orașul Soledar din Ucraina.