Igor Dodon, reținut după perchezițiile procurorilor anticorupție / UPDATE

sursa foto: digi24

UPDATE: Fostul președinte moldovean Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore în cadrul unui dosar penal deschis în baza a patru articole din Codul Penal, inclusiv trădare, a declarat marți dimineață Marianna Körpek, o purtătoare de cuvânt a Parchetului General.

*

Procurorii anticorupție au descins marți dimineață la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon. Acesta este vizat în dosarul „kuliok” (sacoșa), informează Unimedia.info.

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a declarat pentru UNIMEDIA Mariana Cherpec, procurora resposabilă de comunicare cu mass-media.
Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.