Joe Biden va participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Ce regulă strictă de protocol va trebui respectată

sursa foto: digi24

Președintele SUA Joe Biden și prima doamnă Jill Biden vor participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, a anunțat Casa Albă. Președintele SUA nu va fi însoțit de o delegație la evenimentul care va avea loc pe 19 septembrie.

Palatul Buckingham nu l-a invitat pe președintele Joe Biden să alcătuiască o delegație pentru a participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. În schimb, Palatul a trimis o invitație doar pentru președinte și prima doamnă, a declarat un oficial de la Casa Albă pentru CNN.

Casa Albă a anunțat duminică faptul că Joe Biden a acceptat în mod oficial invitația și că va fi însoțit de prima doamnă.

Funeraliile de stat pentru regina Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie la Westminster Abbey, iar de miercuri sicriul va fi depus în Westminster Hall, a anunțat sâmbătă Palatul Buckingham.

Sicriul reginei a ajuns duminică la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, după o călătorie de șase ore de la Castelul Balmoral până în capitala scoțiană. Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a murit joi, la vârsta de 96 de ani, la moșia sa de la Balmoral, în Scoția.