Liderul Ceceniei a decis să-și trimită fiii adolescenți să lupte în Ucraina: ‘Dacă vrei pace, pregătește-te de război’

sursa foto: gandul.ro

Duma de Stat a Rusiei nu a susținut propunerea liderului cecen Ramzan Kadîrov de a-i trimite pe cei trei fii minori să lupte în Ucraina. Ramzan Kadîrov a anunțat luni că intenționează să-și trimită fiii minori să lupte în cadrul operațiunii militare speciale ruse din Ucraina. El a mai promis că cei trei băieți ‘se vor afla în cele mai dificile zone ale liniei de contact’. Cu toate acestea, Duma de Stat l-a anunţat pe Kadîrov că este strict interzisă atragerea copiilor în rândul forţelor armate.

Ramzan Kadîrov a scris luni pe canalul său de Telegram că vârsta sub 18 ani nu ar trebui să reprezinte un impediment şi să împiedice pregătirea bărbaților din punct de vedere militar. Liderul Ceceniei a precizat că are trei fii – Ahmat, Eli și Adam – de 16, 15 și, respectiv, 14 ani. Totodată, el a explicat că pregătirea militară a băieților a început ‘cu mult timp în urmă, aproape de la o vârstă fragedă’. Potrivit lui Kadîrov, nu este suficient doar să poți folosi o armă, așadar copiii săi au fost învățați să mânuiască diferite arme, să le utilizeze de la orice distanță și au primit şi bazele teoriei’.

‘Ahmat, Eli și Adam sunt gata să-și folosească abilitățile în zona operaţiunii militare speciale ruse. Și nu glumesc. Este timpul să se afirme într-o luptă adevărată, iar aceasta este dorința lor, pe care o salut. În curând veţi avea ocazia să-i vedeţi în prima linie, ei se vor afla în cele mai dificile zone ale liniei de contact”, a mai scris Kadîrov, potrivit Rador.

El a remarcat că a considerat întotdeauna că scopul principal al oricărui tată este de a le insufla fiilor săi frica de Dumnezeu și să-i învețe să-şi protejeze familia, oamenii şi patria.’Daca vrei pace, pregateşte-te de razboi!’, a subliniat liderul Ceceniei. El s-a adresat celor care i-au reproșat faptul că rudele sale nu au luat parte la ostilități.

‘În viitorul apropiat veţi avea ocazia să fiţi pe poziții alături de băieți și să vedeţi şi să vă convingeţi că AHMAT este PUTEREA! Demonstrați ce puteţi la faţa locului spiritul, ideologia și cum sunteţi, în general. Demonstraţi că sunteţi măcar un pic bărbat!”, i-a îndemnat Kadîrov.

În plus, el s-a adresat ‘războinicilor ceceni care vorbesc de acasă şi sunt critici, stând în fața computerelor din Europa.

”Hai, mută-te în Ucraina, convinge-ne că nu porți fuste și nu te ascunzi în spatele lor. Suntem convinși că până și copiii minori vă vor putea zdrobi în bucăți, pentru că nu aveți nici spirit, nici cinste, nici demnitate. Așteaptă!”- a conchis şeful Ceceniei.

El a atașat la mesajul său un videoclip cu exercițiile militare la care participă fiii săi. În înregistrare, băieții învață să folosească mitraliere, automate, lansatoare de grenade și un vehicul de luptă al infanteriei.”Categoric ei nu se încadrează pentru mobilizare”, a declarat Viktor Zavarzin, membru al Comitetului pentru apărare al Dumei de Stat, pentru ziarul ‘Podiom”, susţinând că, în mod categoric, copiii nu sunt convocaţi pentru mobilizare.

‘Kadîrov, în mod evident, este un general şi militar viteaz, un lider. Cecenii luptă bine, împreună cu noi, au o atitudine bună față de pregătirea rezerviștilor, dar copiii în mod categoric nu sunt supuși mobilizării în condițiile actualei legi, legea prevede de la 18 ani, iar cei care au fost înrolaţi în serviciul militar şi au o specialitate militară sunt mobilizați acum. Ei nu au fost în armată. Să lăsăm copiii să studieze, să se pregătească, iar faptul că cecenii sunt nişte luptătorui destoinici, luptă eroic este fără echivoc, îl cunosc mulți dintre ei”, a explicat deputatul.