Maia Sandu, despre exploziile din Transnistria: ‘Din informaţiile noastre, pornesc din interiorul regiunii transnistrene, de la forţe pro-război’

sursa foto: Maia Sandu / Facebook

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat marţi, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că din informaţiile pe care le deţin autorităţile de la Chişinău exploziile produse începând de luni în Transnistria îşi au originea la forţe din interiorul regiunii transnistrene.

„Analizele noastre la această oră arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și creează riscuri pentru Republica Moldova. Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară”, a declarat Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean, menționează președinta Republicii Moldova.

„Consiliul Suprem de Securitate a constatat faptele de escaladare și a recomandat instituțiilor publice creșterea intensității verificărilor circulației în adiacența zonei de securitate, creșterea intensității patrulării și verificărilor pe teritoriul Republicii Moldova și la frontieră, creșterea nivelului de alertă în ceea ce privește securizarea obiectivelor de infrastructură critică și creșterea nivelului de alertă a tuturor instituțiilor responsabile de asigurarea ordinii publice și securității. (…) Aceste tensiuni se întâmplă pe teritoriul necontrolat de facto de către autoritățile de la Chișinău, dar acest teritoriu este al Republicii Moldova, iar acolo locuiesc cetățenii noștri”, a adăugat Sandu.

Răspunzând unei întrebări, preşedintele Republicii Moldova a declarat: „Din informaţiile pe care le avem la această oră, aceste  intenţii de escaladare provin de la forţe din interiorul regiunii transnistrene, care sunt forţe pro-război şi care sunt interesate să destabilizeze situaţia din regiune”.

Maia Sandu a afirmat că nu are planificată o discuție cu Vladimir Putin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.