McDonald’s va părăsi definitiv Rusia

sursa foto: digi24

După mai bine de 30 de ani, McDonald’s a declarat că va părăsi definitiv Rusia, transmite BBC.

Gigantul fast-food a declarat că a luat decizia din cauza „crizei umanitare” şi a „mediului de operare imprevizibil” cauzate de războiul din Ucraina.
Deschiderea primului restaurant McDonald’s la Moscova, în 1990, a ajuns să simbolizeze un dezgheţ al tensiunilor din Războiul Rece. Un an mai târziu, Uniunea Sovietică s-a prăbuşit şi Rusia şi-a deschis economia companiilor din Occident. Cu toate acestea, peste trei decenii mai târziu, un număr tot mai mare de corporaţii se retrag din Rusia.
„Aceasta este o problemă complicată, fără precedent şi cu consecinţe profunde”, a declarat directorul executiv al McDonald’s, Chris Kempczinski, într-un mesaj adresat personalului şi furnizorilor.
Pe 9 martie, Compania McDonald’s a anunţat că îşi închide temporar toate cele 850 de restaurante ale sale din Rusia ca răspuns la invazia Ucrainei.
Decizia vinea după ce alte companii precum Coca-Cola şi Pepsi, Starbucks, General Electric, şi-au suspendat operaţiunile din Rusia, în semn de protest faţă de agresiunea acestei ţări la adresa Ucrainei.