Mesajul lui Zelenski, la 50 de zile de război: ‘Am rezistat. O realizare a milioane de ucraineni’

sursa foto: digi24

Preşedintele Volodimir Zelenski a mulţumit poporul ucrainean pentru cele 50 de zile de rezistenţă în faţa asaltului Rusiei asupra ţării, scrie BBC.

„Mulţumită lui Dumnezeu, forţelor armate ucrainene şi poporului nostru, ne-am apărat cea mai mare parte a ţării”, a spus Zelenski în mesajul său video zilnic, difuzat joi seară.

„Am rezistat deja 50 de zile. 50 de zile de invazie rusă, deși ocupanții ne-au dat maximum cinci Cele 50 de zile de apărare sunt o realizare. O realizare a milioane de ucraineni. A tuturor celor care în 24 februarie au luat decizia să lupte, să fie oameni. Să nu renunțe. Și să nu trădeze”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Președintele Ucrainei nu a menționat în mod direct scufundarea navei amiral a Rusiei, dar a lăudat trupele ucrainene care „care au demonstrat că navele rusești pot merge… doar la fund”.

Zelenski a rememorat prima zi a invaziei ruse în Ucraina. „Ca să o spun cu blândeţe, nimeni nu credea că o să supravieţuim”, a declarat el.

Liderul de la Kiev a afirmat de asemenea că mulţi l-au îndemnat să părăsească ţara: „Sfatul lor era să cedăm de facto în faţa tiraniei. Dar ei nu îi cunoşteau pe ucraineni şi nu ştiau cât de curajoşi sunt şi cât de mult preţuiesc libertatea de a trăi aşa cum vor”, a spus Zelenski.

Totodată, el le-a mulţumit tuturor susţinătorilor Ucrainei. Zelenski a afirmat că în ultimele 50 de zile i-a privit pe mulţi lideri politici într-un mod diferit. A spus că a văzut „o mare generozitate” la cei care nu sunt bogaţi şi hotărâre la cei care nu au fost luaţi în serios de ceilalţi. Dar a precizat că a văzut de asemenea şi cum unii politicieni se comportă ca şi cum nu ar avea nicio putere.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.