Ministrul de Externe din Ucraina, apel la NATO pentru livrarea de armament: ‘Putem învinge Rusia’

sursa foto: trt.net.tr

Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, a reamintit la ministeriala NATO de la Bucureşti, de solicitările repetate pentru a primi mai mult armament necesar pentru a învinge armata rusă.

„Ultima dată când am fost invitat la întâlnirea ministerială NATO, am prezentat trei cuvinte, și anume arme, arme, arme sau armament, armament, armament. De atunci s-a făcut un efort pentru a echipa Ucraina cu armele necesare și ați văzut ce am făcut și noi. Ne-au ajutat aceste arme să ne eliberăm teritoriul, să îi salvăm pe cei care au amenințat de posibilitatea torturii și de forțele rusești de ocupație. Vreau să vă mulțumesc dumneavoastră și celor din Alianță, care au fost coordonatorii acestui efort de a trimite armele necesare către Ucraina.

Vin să vă prezint astăzi trei cuvinte care sunt diferite mai repede, mai repede, mai repede.

În engleză sunt doar trei cuvinte, pentru că am dovedit că putem învinge Rusia și putem câștiga în interesul spațiului euroatlantic și al întregii lumi. Deciziile cu privire la arme, la lansarea unor linii de producție pentru țările vestice, trebuie să se ia mai repede și, de asemenea, livrările trebuie să se facă mai repede.”, a spus Dmytro Kuleba.