Putin iese la lumină: prima călătorie în străinătate de la declanşarea războiului din Ucraina

sursa foto: digi24

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va vizita două mici state ex-sovietice din Asia Centrală, a anunţat duminică televiziunea de stat rusă, în ceea ce ar fi prima călătorie cunoscută a liderului rus în străinătate de când a ordonat invazia Ucrainei.

Conform postului de televiziune de stat Rusia 1, Putin va vizita Tadjikistanul şi Turkmenistanul şi apoi se va întâlni cu preşedintele indonezian Joko Widodo pentru discuţii la Moscova, informează Reuters.

La Duşanbe, Putin se va întâlni cu preşedintele tadjik Imomali Rakhmon, un aliat apropiat al Rusiei şi cel mai longeviv conducător al unui fost stat sovietic. La Ashgabat, el va participa la un summit al naţiunilor din regiunea caspică, care îi va include pe liderii din Azerbaidjan, Kazahstan, Iran şi Turkmenistan, a precizat Pavel Zarubin, corespondentul la Kremlin al postului de televiziune.

Ultima vizită cunoscută a lui Vladimir Putin în afara Rusiei a avut loc la Beijing la începutul lunii februarie, unde el a convenit cu preşedintele chinez Xi Jinping un tratat de prietenie „fără limite”, cu câteva ore înainte ca ambii să asiste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă.