Puțini știu acest lucru! Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a și cine o moștenește

sursa foto: pixabay

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Conform publicațiilor de specialitate, cel mai longeviv monarh britanic avea o avere de 425 de milioane USD, dintre care 150 de milioane USD le-a moştenit de la mama ei, conform Bloomberg.

Conform New York Post, Casa Regală valorează 57 de miliarde de dolari din economia Marii Britanii, conform unei firme de consultanţă, dar Regina Elisabeta a II-a avea, practic, o avere personală între 425 şi 475 de milioane de dolari, dintre care doar 160 de milioane de dolari sunt moşteniţi de la mama ei. „Regina nu este atât de bogată cum cred ceilalţi”, spunea Sally Bedell Smith, autoarea scrierii biografice publicată în 2012, „Elizabeth the Queen: The life of a Modern Monarch”.

Conform publicaţiilor de specialitate, Regina Elisabeta a II-a a avut proprietăţi în valoare de 110 milioane de dolari, o colecţie de timbre care valora circa 75 de milioane de dolari şi un grajd de 10 milioane de dolari, a mai scris Bloomberg.

Palatul Buckingham, bijuteriile coroanei regale şi colecţia de artă nu au făcut parte din averea Reginei Elisabeta a II-a, ele fiind păstrate pentru noile generaţii. De exemplu, Palatul Buckingham are 775 de camere şi o grădină de 161.880 de metri pătraţi, iar specialiştii sunt de părere că proprietatea valorează două 2 miliarde USD!

Regele Charles, care va moşteni tronul lăsat gol după moartea mamei sale, are deja o avere estimată la 400 de milioane USD, conform Forbes. Nu doar Regele Charles va moşteni averea reginei Elisabeta a II-a: o sumă importantă de bani va ajunge și la Prințul William, nepotul acesteia, în timp ce Prințul Harry nu s-ar mai afla pe lista persoanelor care vor fi îndreptățite să primească o parte din avere după ce a ales să se distanțeze de Casa Regală şi a renunţat la titlurile nobiliare.