Răzbunarea lui Putin – rușii au atacat orașul natal al lui Volodimir Zelenski. Reacția liderului Ucrainei

sursa foto: digi24

Opt rachete rusești au lovit miercuri orașul ucrainean Krivoi Rog (regiunea Dnipropetrovsk, sudul-estul țării), acestea fiind îndreptate spre structuri hidraulice, spun oficiali ucraineni, care avertizează că, în urma daunelor provocate acestor structuri, nivelul apelor râului Inguleț a început să crească, ceea ce reprezintă o amenințare serioasă pentru oraș, relatează The Guardian.

„Forțele rusești și-au trimis numărul maxim de arme asupra unor structuri hidrotehnice”, a scris Kirilo Timoşenko, şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

„Scopul este evident – o încercare de a crea o situație de urgență. Nu e important pentru ei dacă oamenii vor rămâne fără apă sau dacă orașul va fi sub ape”, a mai afirmat Timoşenko.

Volodimir Zelenski i-a criticat pe militarii ruși pentru atacul cu rachete asupra râului Kryvyi.

„Atacurile voastre cu rachete, rachetele rusești care au vizat Kryvyi Rih, barajul rezervorului Karachunivske, obiective care nu au nicio valoare militară, lovind de fapt sute de mii de civili obișnuiți, este un alt motiv pentru care Rusia va pierde. Și nu doar acest război, ci și istoria însăși”, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

Krivoi Rog este orașul natal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.