Soarta regiunii Donbas se decide la Severodonețk. Zelenski: ‘Aceasta este o bătălie foarte crudă, foarte dificilă’

sursa foto: capital.ro

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că luptele din Severodonețk ar putea decide soarta războiului în estul țării.

„În multe privințe, soarta Donbasului este decisă aici”, a arătat el, în condițiile în care Severodonețk este aprig disputat de forțele ruse și ucrainene, cu câștiguri și retrageri temporare de ambele părți.

„Conform rezultatelor acestor zile, deja 105, Severodonețk rămâne epicentrul confruntării din Donbas. Ne apărăm pozițiile, provocând pierderi semnificative inamicului. Aceasta este o bătălie foarte crudă, foarte dificilă, poate una dintre cele mai dificile de-a lungul acestui război”, a remarcat Zelensky, în mesajul său video de aseară.

Miercuri, Moscova a anunțat că a „curățat” zonele rezidențiale din oraș și că face eforturi pentru a prelua controlul și în zonele industriale ale orașului.

Totodată, autoritățile ruse au pretins că au provocat armatei ucrainene care luptă în Donbas „pierderi semnificative”, de sute de militari uciși și numeroase mijloace de luptă distruse.

Însă președintele ucrainean a transmis, la rândul său, că armata Kievului a reușit să provoace inamicului pierderi importante.

Ultimele informații provenind de la oficiali locali indică faptul că forțele ucrainene de apărare au fost împinse de ruși în suburbiile orașului.