Viktor Orban, dezlănțuit la adresa UE: ‘Atacă Ungaria pe furiş. Va sfârşi ca URSS!’

sursa foto: digi24

Premierul Ungariei Viktor Orban a acuzat duminică Bruxelles-ul că a atacat pe furiș Ungaria cu o serie de sancțiuni împotriva Rusiei, pe care le consideră o bombă economică.

„Să nu ne facem griji pentru cei care trag asupra Ungariei ascunşi în umbră, de undeva din turnurile de pază de la Bruxelles”, a declarat Viktor Orban într-un discurs rostit la Zalaegerszeg, cu ocazia sărbătorii naţionale de comemorare a revoltei din Ungaria împotriva URSS în 1956.

„Ei vor sfârşi acolo unde au sfârşit şi predecesorii lor”, a adăugat Orban, prezicând Uniunii Europene o soartă similară celei a Uniunii Sovietice, care s-a prăbuşit între 1989 şi 1991.

Acest discurs este un ecou al lansării la jumătatea lunii octombrie a unei „consultări naţionale” cu privire la sancţiunile europene împotriva Moscovei, pe care Viktor Orban nu încetează să le blameze chiar dacă a votat pentru ele alături de partenerii săi europeni.

De la începutul conflictului în Ucraina, Ungaria – puternic dependentă de importurile de hidrocarburi ruseşti – a avut grijă să păstreze relaţii bune cu Kremlinul pentru a continua să primească gaze şi petrol.