Viktor Orban obține o victorie zdrobitoare, în scrutinul din Ungaria: ‘Atât de mare încât este vizibilă de pe Lună şi, categoric, este vizibilă de la Bruxelles’

sursa foto: digi24

Alianţa Fidesz – KDNP (Partidul Popular Creştin-Democrat) a obţinut peste 53% din voturi în scrutinul parlamentar desfăşurat duminică, potrivit rezultatelor anunţate de Comisia electorală centrală de la Budapesta după numărarea a 96,63% din buletinele de vot, informează site-ul 24.hu.

„Am obţinut o victorie uriaşă, atât de mare încât este vizibilă de pe Lună şi, categoric, este vizibilă de la Bruxelles. Am protejat pacea şi securitatea Ungariei”, a declarat Viktor Orban, citat de agenţia MTI.

Liderul opoziţiei, Peter Marki-Zay, s-a declarat „uimit” şi „dezamăgit” de rezultat.

Prezenţa la urne în scrutinul legislativ a fost de 69,49%.

Viktor Orban este al optulea cel mai longeviv premier din lume, după cei din Cambodgia, Sfântul Vincențiu și Grenadinele, Dominica, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Fiji și Bangladesh.

2 thoughts on “Viktor Orban obține o victorie zdrobitoare, în scrutinul din Ungaria: ‘Atât de mare încât este vizibilă de pe Lună şi, categoric, este vizibilă de la Bruxelles’

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.