Vladimir Putin, ironic la adresa Occidentului: ‘Ar fi amuzant, dacă nu ar fi atât de trist’. Ce spune despre livrările de gaz

sursa foto: digi24

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că gigantul Gazprom îşi va îndeplini „pe deplin” obligaţiile şi a ironizat Occidentul pentru că se bazează pe energia verde, relatează The Guardian.

„Gazprom şi-a îndeplinit, continuă să-şi îndeplinească şi îşi va îndeplini pe deplin obligaţiile, dacă cineva are nevoie de el”, a afirmat el într-o conferinţă de presă după discuţiile de la Teheran.

„Sunt mari experţi în domeniul relaţiilor neconvenţionale, iar în domeniul energiei, au decis să se bazeze şi pe tipuri de energie neconvenţională – soarele şi vântul. Ei înşişi închid totul şi apoi caută pe cineva pe care să dea vina – ar fi amuzant dacă nu ar fi atât de trist”, a mai spus Vladimir Putin.

Gazprom a redus livrările de gaze prin Nord Stream 1 cu 60% în ultimele săptămâni, invocând absenţa unei turbine Siemens aflate în mentenanţă în Canada.

De asemenea, gigantul rus din domeniul gazelor a invocat „forţa majoră” pentru a se exonera de responsabilitatea pentru reducerile masive ale aprovizionării cu gaz către Europa.