Volodimir Zelenski degradează doi generali ucraineni de top: ‘Acum nu am timp să mă ocup de toți trădătorii. Dar, treptat, toți vor fi pedepsiți’

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, în discursul său nocturn postat pe rețelele de socializare, că a înlăturat doi generali ucraineni de rang înalt, numindu-i „antieroi”, conform CNN.

„Astăzi a fost luată o altă decizie cu privire la antieroi. Acum nu am timp să mă ocup de toți trădătorii. Dar, treptat, toți vor fi pedepsiți”, a spus el.

Fostul șef al Departamentului principal de securitate internă al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Naumov Andriy Olehovych, și fostul șef al Biroului Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Kherson, Kryvoruchko Serhiy Oleksandrovych, au fost degradați.

„Acei militari din rândul ofițerilor superiori care nu s-au hotărât unde este patria lor, care încalcă jurământul militar de credință față de poporul ucrainean în ceea ce privește protecția statului nostru, a libertății și independenței sale, vor fi în mod inevitabil lipsiți de gradele militare superioare”, a declarat Zelensky.