Alexandru Rafila, reacție la semnalul de alarmă tras de Beatrice Mahler: ‘Sunt convins că vom găsi rapid o soluție’

sursa foto: antena3.ro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se declară convins că se vor găsi rapid soluții pentru creșterea normei de hrană pentru pacienții din spitale, dar atrage atenția că situația economică este „foarte dificilă”. Reacția ministrului vine după ce Beatrice Mahler a spus că din cei 11 lei, cât este norma de hrană în spitale, trebuie asigurate trei mese pe zi.

„Sunt convins că vom găsi rapid o soluție pentru pacienții obișnuiți. Suma de 20 de lei reprezintă o creștere semnificativă față de suma de 11 lei care există în momentul de față”, a afirmat ministrul.

Revoltător – 11 lei, trei mese pe zi în spital! Beatrice Mahler: ‘Mă gândesc cu îngrijorare la greul care urmează’

Potrivit acestuia, managerii spitalelor pot suplimenta această sumă în funcție de fondurile disponibile.

„Totuși, trebuie să ne gândim că ne aflăm într-o situație foarte dificilă din punct de vedere economic. Cresc foarte mult cheltuielile cu utilitățile și atunci probabil că spațiul pe care îl au managerii ca să suplimenteze hrana pacienților este foarte mic sau nu există și atunci trebuie să găsim o soluție. Am făcut deja o simulare să vedem care sunt cifrele, câte internări sunt, cât durează, care ar putea fi costurile, astfel încât să putem să ajungem la 20 de lei pentru pacienții standard”, a spus Rafila.

1 thought on “Alexandru Rafila, reacție la semnalul de alarmă tras de Beatrice Mahler: ‘Sunt convins că vom găsi rapid o soluție’

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.