Aproape 700 de noi cazuri de Covid și trei decese, raportate în ultimele 24 de ore

sursa foto: pixabay

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 686 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 104 mai mult față de ziua anterioară. 75 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 67 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.702, cu 19 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 235 persoane, cu 8 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 235 pacienți internați la ATI, 201 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 101 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 12 mai mult decât în ziua anterioară. Niciun minor nu este internat la ATI.

Până luni, 65.340 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 3 decese (un bărbat și două femei), niciunul anterior intervalului de referință.

Dintre cele 3 decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani și unul la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Din totalul de 3 pacienți decedați, doi au fost nevaccinați și unul vaccinat. Pacientul vaccinat care a decedat avea 68 de ani și prezenta comorbidități.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.