Bilanțul COVID din 27 mai: Numărul cazurilor noi au crescut față de ziua anterioară

sursa foto: pixabay

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 427 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 46 mai mult față de ziua anterioară, anunță MS. 50 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 55 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 568, cu 14 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 81 persoane, cu două mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 81 pacienți internați la ATI, 68 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 25 sunt minori, toți fiind internați în secții, la fel ca în ziua anterioară.

Până vineri, 65.676 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 7 decese (4 bărbați și 3 femei), dintre care un deces raportat anterior intervalului de referință.

Dintre cele 7 decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, două la categoria 70-79 de ani și 3 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități.

Din totalul de 7 pacienți decedați, 5 au fost nevaccinați și doi vaccinați. Pacienții vaccinați care au decedat aveau vârsta cuprinsă între 64-66 de ani.