Caz uluitor: O femeie a supraviețuit la 12 tumori, dintre care 5 maligne

sursa foto: istockphoto

O femeie a supraviețuit, în mai puțin de 40 de ani de viață, la 12 tumori, dintre care 5 maligne. Secretul pare să stea în sistemul imunitar. Cazul ei deschide calea pentru diagnosticarea precoce a cancerului, scrie Mediafax.

Cele 12 tumori au fost provocate de un amestec de mutații genetice ereditare, considerat până acum incompatibil cu viața.

Cercetătorii de la Centrul Național de Cercetare a Cancerului din Spania descriu în „Science Advances” cazul, susținând că femeia are un sistem imunitar „super-antrenat”.

Studiul ar putea deschide calea pentru noi tehnici de diagnosticare timpurie și pentru noi terapii care să „trezească” sistemul imunitar împotriva cancerului.

„Încă nu înțelegem cum a reușit această persoană să învingă toate bolile”, recunoaște biologul Marcos Malumbres de la Centrul Național de Cercetare a Cancerului din Spania.

Femeia care i-a uimit pe cercetători a dezvoltat prima tumoare în copilărie. Aceasta a fost urmată de mai multe tumori la câțiva ani distanță.

În mai puțin de 40 de ani de viață, a fost diagnosticată cu 12 tumori în diferite părți ale corpului, dintre care 5 maligne. Potrivit cercetătorilor, sistemul imunitar al femeii generează în mod natural un răspuns antiinflamator puternic care luptă împotriva tumorilor, conform East Anglian Daily Times.