Ajutor excepțional de la stat: de la 875 până la 175 000 de lei nerambursabili

sursa foto: playtech.ro

Producătorii din sectorul vegetal vor putea primi 875 de lei pe hectar de la stat, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică. Măsura îi vizează pe cei care dețin plantații pomicole, viticole sau cu arbuști fructiferi, dar pe o suprafață care să nu depășească 200 de ha. Fiecare solicitant poate primi maximum 175 000 de lei în funcție de suprafața pe care o deține.

Obiectivul schemei de finanțare constă în acordarea unui grant financiar producătorilor din sectorul vegetal pentru acoperirea cheltuielilor din perioada 24 februarie- 12 august 2022.

Pot beneficia de acest sprijin persoane fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale potrivit OUG nr. 44/2008, persoanele juridice, grupurile sau organizațiile de producători, dar și institutele și stațiunile de cercetare dezvoltare.

„Influenţa factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenţia asupra tuturor sectoarelor de activitate şi să dăm ajutorul de care bravii noştri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate” a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea. Agricultorii vor primi banii până la finalul acestui an.

Cererile de finanțare se pot trimite prin fax, mail sau poștă la centrele APIA unde agricultorii au depus în prealabil Cererea unică de plată, potrivit site-ului Ministerului Agriculturii.