ANAF face ravagii! Anunțul momentului pentru 71.000 de români

sursa foto: profit.ro

Șeful ANAF Lucian Heiuș anunță că peste 71.000 de contribuabili se află în situaţia de a li se face sesizări penale pentru nevirarea către stat a impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă.

„Peste 71.000 de contribuabili se află în prezent în situaţia de a li se face sesizări penale pentru nevirarea către stat a impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă, conform OUG 130/2021.

Aceştia vor primi de la începutul săptămânii următoare notificări de la ANAF cu prezentarea situaţiei în care se află, cu propunerile de remediere a situaţiei, dar şi cu mesajul că în lipsa unei rezolvări, se va aplica legea la literă, adică vor urma sesizările penale”, a declarat Lucian Heiuş.

De la 1 iulie au început controale masive ale ANAF la persoane fizice, iar în acest sens, un proiect de ordin al instituției propune extinderea competenței de efectuare a verificării situației fiscale personale și la structurile de inspecție fiscală persoane fizice din cadrul unităților subordonate direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice.