Cum vrea ANAF să-i convingă pe profesorii care fac meditații să-și plătească impozitele? Anunțul lui Lucian Heiuș

sursa foto: profit.ro

ANAF a găsit o metodă inedită prin care vrea să-i convingă pe profesorii care fac meditații să-și plătească impozitele. Demersul s-ar putea concretiza din anul 2023, a anunțat președintele instituției, Lucian Heiuș.

Mai exact, profesorii care fac meditații în particular ar putea fi avertizați de ANAF prin SMS să își declare veniturile și să își plătească taxele și impozitele. Șeful ANAF spune că în vizor sunt și vloggerii și creatorii de conținut care ar putea fi notificați de instituție pentru a-și plăti dările către stat.

„Vă dau un exemplu de reclamație: ”am dat milioane la profesor și copilul meu a picat bacul”. Se supără părintele, sună la Telverde al ANAF și reclamă. Când ai primit o asemenea reclamație, ești obligat să te duci să verifici.

Sunt multe persoane care obțin venituri din acest gen de activități, care sunt mai noi. Mulți dintre ei sunt foarte tineri, poate nu au înțeles că trebuie declarate veniturile. Vreau ca anul viitor, la foarte multe categorii de contribuabili de acest gen, ANAF să le trimită informări în scris, să le spunem ce trebuie să facă. Eu cred foarte mult și în educarea contribuabilului”, a declarat Lucian Heiuș la Euronews.