Gara de Nord din București se modernizează. Anunțul făcut de Sorin Grindeanu

sursa foto: Sorin Grindeanu / Facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că CFR SA a transmis spre SEAP documentaţia pentru licitaţia contractului aferent primei faze de modernizare a Gării de Nord. Contractul are o valoare de peste 471 de milioane de lei.

„Pas important pentru modernizarea Gării de Nord din București! CFR SA a transmis spre SEAP documentația pentru licitația contractului de proiectare și execuție destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord”, anunță Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor precizează că, după validare, contractul cu o valoare estimată de peste 471 de milioane de lei (fără TVA), finanțat prin POT, va intra în faza de licitație.

„Prin această investiție se dorește transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar și într-o zonă comercială atractivă a Capitalei. Lucrările vizează inclusiv amenajarea spațiilor destinate serviciilor pentru călători, asigurarea facilităților pentru persoanele cu dizabilități, crearea unor spații verzi centrale, a unei zone moderne de așteptare și de petrecere a timpului pentru persoanele aflate în tranzit, montare unor sisteme noi de ventilație și de încălzire și modernizarea sistemului de iluminat”, încheie Grindeanu.