Ministrul Finanțelor vine cu vești proaste pentru români: ‘Semnale de încetinire a economiei devin evidente’

sursa foto: psd.ro

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu îi îndeamnă pe români să rămână în continuare prudenți când vine vorba de investiții sau de cheltuirea banilor, în contextul în care inflația continuă să crească:

„Trebuie să ne ducem în zona pe care ne-o permitem. Nu este un sfat pe care eu îl dau românilor. Toți facem același lucru. Este o situație complicată și mai ales este o situație care poate fi volatilă. Dau un singur exemplu, fără a vrea sa induc un alt sentiment. Vedeți cum pot evolua unele lucruri nu mai departe de ziua de ieri. E bine să avem în vedere ceea ce e necesar de făcut și evident dacă vrem să investim cu grad redus de risc în perioada următoare”.

Ministrul Finanțelor a mai spus că sunt semne de încetinire a creșterii economice: „La începutul anului se bucurau foarte mulți în această țară că nu o să avem creșterea economică prognozată potrivit programului bugetar. Indiferent cum se schimbă cifrele pe datele PIB sunt semnale cel puțin prudente că închidem acest an cu 4,6%. În primul trimestru când a început conflictul din Ucraina toată lumea ne vedea în recesiune. Din punctul meu de vedere ne menținem pe creștere economică și în trimestru trei. Avem trei trimestre de creștere economică. Semnale de încetinire a economiei devin evidente. Acestea trebuie să reprezinte semnalul pe modul cum se construiește bugetul pe 2023, să poți să rebustezi această pierdere de viteză a creșterii economice”