Producătorul de energie regenerabilă Masdar din Emiratele Arabe Unite, interesat să investească în România în colaborare cu Hidroelectrica

sursa foto: Virgil Popescu / Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că a participat la ADIPEC 2022, un eveniment care a reunit peste 150.000 de lideri mondiali în domeniul energiei, iar aici a discutat cu omologii săi și reprezentanții companiilor despre creșterea producției de energie curată în România.

„Am discutat despre cooperare în domeniul energiei, prin implicarea companiilor din Emiratele Arabe Unite în proiecte de investiții în producția de energie regenerabilă, nucleară, dar și despre diversificarea și intensificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale”, spune, marți dimineața, ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, a avut dialog cu reprezentanții companiei Masdar, care se ocupă cu producția de energie regenerabilă. Potrivit ministrului român, cei de la Masdar sunt interesați să investească în România în colaborare cu Hidroelectrica.

„I-am încurajat să intensifice dialogul pentru a demara proiectele cât mai curând. Am discutat și cu reprezentanții companiei Taqa pentru a-i încuraja să facă investiții în România. Este vorba de o colaborare cu cei de la Transelectrica pentru realizarea unui cablu de transport al energiei electrice în curent continuu HVDC, pentru modernizarea infrastructurii energetice. Prin cooperare vom reuși să ne atingem obiectivele de creștere a producției de energie curată”, mai spune Virgil Popescu.

La ADIPEC 2022 au participat peste 150.000 de lideri mondiali în domeniul energiei.