România, într-o situație complicată. Ministrul Finanțelor: ‘Nota de plata a pandemiei începe să fie decontată’

sursa foto: psd.ro

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a vorbit, miercuri seara, la Realitatea PLUS, despre situația complicată prin care trece România, ca urmare a conflictului din Ucraina, subliniind că vorbim despre „o criză umanitară cu efecte economice” și că abia acum decontăm nota de plată a pandemiei.

„Suntem la un moment în care notă de plata a pandemiei începe să fie decontată. (…) Suntem într-o zona în care există un decont din trecut care trebuie plătit de către stat.

Ar fi fost mult mai ușor pentru orice guvern dacă acest conflict (n.r. – din Ucraina) nu ar fi existat. Nu doar pentru România, pentru întreaga Europă. Dincolo de cheltuielile pe care trebuie să le faci pentru susținerea valului de refugiați, sunt efecte în lanț care te pun în situația să îți adaptezi întreaga politică economică la noile realități”, a declarat Câciu, miercuri seara, pentru Realitatea Plus.

Independența energetică trebuie să fie o prioritate pentru România, crede Câciu. De asemenea, el și-a exprimat speranța că în acest an, economia României va consemna o creștere, în special datorată sectorului de construcții și cel de agricultură.

„Dincolo de energie – și acum se recunoaște cât de dependentă era Europa de anumite surse de energie și că în timpul în care putea să-și creeze o zonă de confort, nu a făcut-o – sunt și zona de aprovizionare pe combustibil și pe alimente. Jucătorii din acest conflict erau furnizori importanți de cereale. O lipsă a stocului respectiv într-o piață, fie europeană, fie mondială, se duce în prețuri”, a mai transmis ministrul pentru sursa citată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.