Aderarea României la Schengen. Nicolae Ciucă: ‘Suntem hotărâți să mergem până la capăt’

sursa foto: digi24

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere un vot pentru aderarea la spațiul Schengen în Consiliul JAI de joi.

„Suntem hotărâți să mergem până la capăt în aceste demersuri, inclusiv prin a cere un vot pentru România în consiliul JAI de mâine, 8 decembrie. Starea actuală de incertitudine nu mai poate continua. Avem toate argumentele, foarte solide, care ne susțin solicitările. (…) Vom cere să se formuleze prin vot, fără nicio întârziere sau tergiversare, o decizie pentru România”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicoale Ciucă a mai declarat că experţii europeni care au venit în România în octombrie şi în noiembrie anul acesta au confirmat că îndeplinim absolut toate condiţiile necesare şi deci că România merită să fie parte a spaţiului Schengen, şi mai mult, aceiaşi experţi au arătat că asigurăm un management al froontierei de înaltă calitate, că implementăm soluţii inteligente în gestionarea migraţiei ilegale şi că suntem activi în cooperarea poliţienească internaţională iar sistemele şi pregătirea oamenilor noştri este exemplară, oferind pe unele aspecte exemple de bune practici şi pentru celelalte state europene.