ANAF a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. Lucian Heiuș: ‘În loc să achite, inventează dușmani’

sursa foto: capital.ro

Şeful ANAF Lucian Heiuș a anunţat luni, într-o conferință de presă, că a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. „Are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic. În loc să îşi achite obligaţiile pe care le are, inventează duşmani şi lansează şi scenarii fanteziste de multe ori că cineva are ceva cu dumneaei”, a precizat șeful ANAF.

„Doamna Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi, din păcate, are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic. În loc să îşi achite obligaţiile pe care le are, inventează spune Lucian Heiuș, întrebat într-o conferință de presă despre datoriile pe care senatoarea Diana Șoșoacă le are la bugetul de stat.

Președintele ANAF precizează că a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare ale Dianei Şoşoacă.

„A intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţia de senator, până la concurenţa sumei pe care o are de plată către bugetul de stat. Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat, nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai. Din contră, ar trebui ca cei care ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României să aibă chiar un comportament exemplar pentru restul populaţiei”, adaugă Heiuș.

El afirmă că Diana Șoșoacă nu are parte de un tratament special.

„Din punctul nostru de vedere, al ANAF-ului, doamna Şoşoacă este un contribuabil ca oricare altul, care se spune aceloraşi legi privind executarea silită şi vom recupera, aşa cum prevede legea, sumele de bani pe care le datorează către bugetul de stat. Deci nu este nimic ieşit din comun”, conchide Heiuş.