Cătălin Drulă desființează pachetul de măsuri anunțat de PSD-PNL: ‘Statul se hrăneşte din inflaţie şi ne aruncă înapoi nişte firmituri’

sursa foto: adevarul.ro

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă a declarat, joi, la RFI, că soluţia corectă la problema scumpirilor era scăderea TVA-ului pe energie şi carburant. El a criticat pachetul de măsuri sociale anunţat de coaliţie, care include vouchere pentru categorii vulnerabile de populaţie, subvenţii pentru IMM-uri şi credite garantate de stat.

„Este și prea puțin și prea târziu și prost făcut și necinstit. Când spunem prea puțin, practic, statul se finanțează acum din această inflație, din aceste creșteri de prețuri, în special la energie, pentru că TVA-ul este o taxă procentuală, spre exemplu, 19%, în momentul în care plătim mai mult, să spunem, pentru un pachet de unt sau pentru un litru de carburant, statul încasează mai mulți bani. Ceea ce se întâmplă în momentul de față este că din aceste sume, care sunt semnificative, miliarde și miliarde pe care statul le încasează în plus, hrănindu-se din această inflație, ne aruncă înapoi niște firmituri”, declară la RFI Cătălin Drulă.

Liderul USR spune că „soluția corectă și care trebuia să vină încă din toamnă, când USR a depus proiect de lege pe această temă – și aici intervine partea de prea târziu – era scăderea TVA-ului pe energie și pe carburant”.

Președintele interimar al USR consideră pachetul social necinstit.

„Ultimul argument, că am spus că este și necinstit acest pachet. Au mințit că finanțarea va veni din bani europeni. Am văzut ieri chiar fostul ministru Dan Vîlceanu a confirmat ce a spus și colegul meu Cristian Ghinea, că nu există un contract între România și Comisia Europeană pentru finanțarea acelor vouchere promise, că nu mai sunt bani în programul 2014-2020, programul financiar actual, pentru a finanța aceste vouchere, forțat actualul ministru Marcel Boloș să recunoască că așa este și vor încerca cumva să le discute în programele europene viitoare, dar acele programe sunt deja negociate”, conchide Cătălin Drulă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.