Ce miniștri nu vrea Marcel Ciolacu în viitorul său guvern: ‘Virgil Popescu trebuie să dea lămuriri’

sursa foto: antena3

Marcel Ciolacu, președintele PSD, ar urma să preia funcția de prim-ministru în luna mai, în baza protocolului semnat cu PNL în 2021. Liderul social-democrat recunoaște că sunt unii miniștri care nu ar trebui să facă parte din Guvernul Ciolacu. Unul dintre aceștia este actualul ministru al energiei, Virgil Popescu.

„Sunt anumiți miniștri care trebuie să dea numite lămuriri. Îmi doresc să nu intru și în noul guvern cu aceste lămururi nedecontate. Cred că nu e corect față de români să începem un drum nou cu anumite suspiciuni”, a declarat Ciolacu, la Antena 3.

„Sunt prevăzute patru schimbări în acord politic, pe care o să le discutăm. Cred că vom pleca cu toții de la o idee corectă. Nu țin neapărat să rămână Ministerul Transporturilor la PSD, dar sunt doi miniștri care s-au remarcat: Marcel Boloș, la MIPE, care a făcut minuni într-o perioadă scurtă, și Sorin Grindeanu, care a semnat contracte cât nu s-a semnat în ultimii 10 ani și va avea o execuție foarte bună. Amândoi sunt lăudați și de organismele internaționale”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă-l dorește președintele Klaus Iohannis în funcția de premier al României, Marcel Cioacu a spus că ”Dreptul constituțional este al președintelui, dar nu cred (că zice ”nu” sau tergiversează n.r.). Cred că am depășit momentul chestiunilor personale sau politice. Apar semne de întrebare – pentru că ne urmărește trecutul – dar nu cred că ar face așa ceva. Atributul de desemnare al premierului este al președintelui”.

”Rotația este convenită este prinsă în protocolul dintre PSD și PNL” a mai spus liderul PSD. După ce Răzvan Dumitrescu i-a spus că este convenită cu PNL, întrebându-l dacă este convenită și cu președintele Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a răspuns: ”A luat act”.

Marcel Ciolacu a mai precizat că în acest moment este preocupat de programul de guvernare, nu de acest subiect legat de acceptul sau refuzul președintelui Klaus Iohannis, considerând că mai întâi trebuie să fie finalizat programul și prezentat românilor. ”Vrem să aducem un echilibru și mai mare economic și apoi lucrurile vor veni de la sine. Mare parte dintre miniștri se vor regăsi și-n noul guvern. Când premierul Ciucă își dă demisia, tot guvernul este demis și urmează formarea noului guvern în care cele două partide vor veni cu propuneri. Eu cred că mulți miniștri se vor regăsi, va fi o analiză făcută de către prim-ministru și vom face și noi o analiză a eficienței guvernamentale” a continuat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă Virgil Popescu ar trebui să se regăsească în viitorul guvern, Ciolacu a precizat: „Cred că domnului Virgil Popescu îi recomand, nu pot să spun cu prietenie, dar ca și coleg în Parlament, să închidă anumite lucruri, să dea explicații.”

Marcel Ciolacu i-a reproșat lui Virgil Popescu și modul în care a negociat chestiunea taxei de solidaritate cu Comisia Europeană. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a apreciat că „nu este exclus ca PSD să ceară Ministerul Energiei” cu ocazia rotativei. „Sunt ferm convins că și domnul Nicolae Ciucă își dorește să avem o guvernare eficientă”, a mai declarat președintele PSD.