Ce se va întâmpla cu pensiile românilor în 2023? Anunțul făcut de ministrul Muncii

sursa foto: gov.ro

Prioritatea numărul 1 pentru Guvernul PSD – PNL este rezolvarea „inechităților din sistem” pentru 2023, a anunțat ministrul Muncii Marius Budăi.

„Știm inechitățile din sistem, prioritatea numărul 1 este rezolvarea acestor inechități, de a determina un impact bugetar cât mai aproape de realitate și de a discuta cu experții de la Banca Mondială, de la Banca Europeană și de la Ministerul de Finanțe pentru a vedea în ce perioadă de timp își va permite România să suporte acest impact bugetar, pentru a rezolva inechitățile.

Direcția a doua: vreau să dau o asigurare seniorilor acestei țări. Noi, PSD, am luat o decizie foarte clară în partid. Niciun venit, că vorbim despre pensii sau salarii ale românilor, să nu scadă. Am văzut anumite discuții în spațiul public venite de la oameni care nu au înțeles sistemul de pensii și nu au înțeles nevoile și necesitățile românilor”, a declarat ministrul PSD, pentru România TV.

Întrebat despre majorarea pensiilor și a salariilor, Marius Budăi susține că executivul nu are în vedere acest lucru. În schimb, va continua să ofere vouchere pentru cei mai săraci dintre cetățeni.

„E o grijă permanentă a coaliției. PSD are grijă pentru veniturile românilor (…) Nu vreau să aduc speranțe bunicilor și părinților noștri… Avem pachete sociale care se derulează pe toată perioada lui 2023.

Suntem foarte atenți la cifre, trebuie să avem un echilibru între măsurile sociale și economice, astfel încât să nu existe disfuncționalități (…) E nevoie de un echilibru între măsurile sociale și economice. Suntem foarte atenți și cu siguranță vom încerca (n.r. – să mărim pensiile), atât cât bugetul ne permite, să luăm măsurile necesare”, a mai comentat ministrul.