Ciolacu, despre absenţa lui Florin Cîţu în vizita oficială din Ucraina: ‘A fost o decizie pe care am luat-o împreună cu premierul’

sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că a decis cu premierul Nicolae Ciucă să meargă împreună în vizită în Ucraina, iar preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a avut un program comun cu preşedinţii Parlamentelor din Elveţia şi Macedonia şi cu prim-ministrul Bulgariei.

„A fost o decizie pe care am luat-o împreună cu premierul, nu vă pot ascunde faptul că a fost informat şi preşedintele României, domnul prim-ministru având un mandat de la preşedinte. A fost un semnal clar, pentru că atât eu, cât şi domnul prim-ministru, în afară de funcţiile în stat, eu sunt preşedintele PSD, iar premierul preşedintele PNL, a fost un semnal, fiindcă Parlamentul reprezintă voinţa poporului, am fost cu o majoritate parlamentară şi politică în Ucraina, fiind în aceeaşi delegaţie de peste 65% din Parlament”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat de ce nu a plecat în Ucraina cu Florin Cîţu.

El a adăugat că a avut o discuţie telefonică pe această temă cu Florin Cîţu, cu câteva ore înainte de a pleca spre Ucraina.

Marcel Ciolacu a mai spus că a spus iniţial că va merge cu Florin Cîţu în vizită pentru că amândoi fuseseră invitaţi şi era normal. ”Între timp, pe căile diplomatice, s-a creionat această deplasare împreună cu premierul”, a mai afirmat el.

Ciolacu a spus, întrebat de ce nu a mers şi Florin Cîţu împreună cu ei, că acesta a avut un program diferit, împreună cu preşedintele Parlamentului din Elveţia, Macedonia şi cu premierul Bulgariei, din informaţiile pe care le avea.

„Sunt ferm convins că a avut un mandat din partea Senatului”, a declarat Ciolacu, întrebat dacă Cîţu a avut mandat de la preşedintele României pentru această deplasare.

Despre impresia dată ucrainenilor, prin această deplasare în două zie a oficialilor români, Ciolacu a afirmat că „devenim un pic cam mult cârcotaşi”.

„Înţelegeţi că au fost două delegaţii, cu două obiective total separate, o delegaţie politică, reprezentând cele două mari partide din România (..) şi o delegaţie la nivel european, formată din mai mulţi preşedinţi de Parlamente. Este corectă abordarea”, a mai spus Marcel Ciolacu.

1 thought on “Ciolacu, despre absenţa lui Florin Cîţu în vizita oficială din Ucraina: ‘A fost o decizie pe care am luat-o împreună cu premierul’

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.