Ciolacu, despre noile măsuri decise în coaliție: ‘Pentru prima oară administrația centrală strânge cureaua și nu populația’

sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Liderul PSD Marcel Ciolacu a explicat, la Antena 3, deciziile luate de coaliția de guvernare în privința pensiilor, salariilor, ratelor la bănci și a angajărilor la stat. Potrivit liderului PSD, este pentru prima oară când „administrația centrală strânge cureaua, nu populația”.

Despre creșterea salariilor bugetarilor: „Era o restanță a noastră cauzată de pandemie, ținând cont că pe primul trimestru avem cea mai mare creștere economică și cumva trebuia să găsim o soluție să transferăm creșterea economică să se vada și în buzunarele românilor”.

Noi măsuri aprobate de Guvern: 700 de lei pentru pensionari, amânarea ratelor și bani mai mulți pentru bugetari

Despre ajutorul care va fi primit de pensionari: ‘Se referă la aproape 3,5 milioane de pensionari. Este o măsură complementară fața de cea cu voucherele”.

„Am mai luat și măsuri în oglindă, de reducere a cheltuielilor. De fapt, e o reanalizare a cheltuielilor în interiorul fiecărui minister. Pentru prima oară administrația centrală strânge cureaua și nu populația. Toți acești bani se vor întoarce în economie prin consum”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena3.