Ciucă, anunț uriaș pentru milioane de români: ‘Cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor’

sursa foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că măsurile sociale vor fi aplicate și în 2023. „Cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor”, a spus Ciucă. Totodată, el a dat asigurări că până la jumătatea lunii decembrie bugetul pentru anul viitor va fi aprobat în Parlament.

„Ştiu că este o discuţie pe faptul că ne-am angajat să avem un proiect de buget cât mai repede, până la sfârşitul lunii octombrie. Nu am reuşit acest lucru, pentru că este pentru prima dată în România când se realizează bugetarea pe programe. Ori, fiecare minister trebuie să facă în aşa fel încât să-şi asigure proiectarea bugetului, proiectul de buget, cât şi încărcarea datelor pe programe şi nu am reuşit să finalizăm, dar vă pot da asigurări că până la jumătatea lunii decembrie, aşa cum am discutat calendarul, vom avea bugetul aprobat în Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a precizat că măsurile cuprinse în programul „Sprijin pentru România” vor continua până la finele anului, dar şi în anul viitor.

Totodată, premierul a precizat că valorile privind creşterea pensiilor şi a salariului minim urmează să fie decise în funcţie de datele finale care se vor regăsi proiectul de buget.

„În acest moment, sigur, există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflaţiei, deci cu cât a crescut inflaţia, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii. Şi, de asemenea, să identificăm toate celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru cetăţenii vulnerabili. Vă rog să aveţi încredere că, aşa cum nu i-am lăsat să sufere până acum, nu-i vom lăsa nici anul viitor. Ca atare, măsurile pe care noi le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni, vor continua şi în anul viitor, şi, desigur, vom găsi şi alte soluţii pentru a putea să-i sprijinim „, a mai declarat Ciucă.