Ciucă, decizie aşteptată de mediul de afaceri. Se înființează Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor

sursa foto: Nicolae Ciuca / Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că pe agenda Executivului se află o decizie privind înfiinţarea Agenţiei Române pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor, care este aşteptată de mult timp de mediul de afaceri.

„Avem pe agendă o decizie cât se poate de importantă, o decizie pe care o aşteaptă de mult timp mediul de afaceri. La întâlnirea pe care am avut-o cu oamenii de afaceri din Belgia şi din România prezenţi în Belgia s-a discutat acest subiect al deschiderii pe care Guvernul o manifestă faţă de mediul de afaceri şi investitori şi aşteptările pe care aceştia le au de la noi în sensul în care să continuăm să fundamentăm tot ceea ce înseamnă măsurile economice şi fiscale pentru a facilita investiţiile în România, precum şi organizarea structurală, să putem să avem un proiect care să poată să asigure coordonarea şi comunicarea cu mediul de afaceri. Acest proiect se va numi începând de astăzi Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor. Este o structură pe care va trebui să o încadrăm cu resursa umană competentă. Este o structură căreia trebuie să-i asigurăm cadrul procedural de funcţionare astfel încât să fie cât se poate de deschisă, cât se poate de eficientă în ceea ce înseamnă, aşa cum rezultă şi din denumire, promovarea exporturilor româneşti şi facilitarea investiţiilor străine în ţara noastră”, a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern.