Criza Blue Air – Ministrul Transporturilor, despre aducerea românilor în țară: ‘Lucrurile nu sunt simple’

sursa foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu spune că aducerea românilor în țară, după ce Blue Air a anunțat sistarea zborurilor, necesită punerea în funcțiune a unui mecanism, pentru că „lucrurile nu sunt simple”.

„Avem un regulament european care se aplică tuturor companiilor din acest domeniu. Regulamentul european spune, printre altele, că în cazul unor anulări de zboruri sau întârzieri mai mari de șase ore călătorii pot cere despăgubiri la compania respectivă. Acest lucru se aplică și companiei Blue Air. Vorbim de o companie privată, Blue Air, o companie care chiar dacă a primit un ajutor în anul 2020 de vreo 300 de milioane și pe care statul trebuie să-l recupereze, mulțumesc că ați dat sarcină către anumite structuri guvernamentale și către ANPC, și eu cred că e cazul și către ANAF și către celelalte instituții care se ocupă de recuperarea acestor datorii…”, a spus la începutul ședinței de guvern Sorin Grindeanu.

„În acest moment știu că se află această companie într-o procedură de concordat, dar repet vorbind e relații comerciale, vorbim de regulamente europene, dar Guvernul trebuie să se preocupe de cetățenii săi aflați într-o situație deosebită. Va trebui și se lucrează la punerea în funcțiune a unui mecanism, pentru că lucrurile nu sunt simple – să mergi să găsești sloturi în fiecare aeroport, să poți să aterizezi să preiei călătorii, să găsești pe un alt aeroport – dar colegii mei încearcă să pună la punct acest mecanism, astfel încât să putem depăși această situație”, a adăugat Grindeanu.