Deputatul Daniel Tudorache, lăsat fără imunitate. Camera Deputaților a aprobat cererea DNA

sursa foto: digi24

Camera Deputaţilor a aprobat, luni, cu 243 de voturi „pentru” şi 10 „împotrivă” încuviinţarea cererii DNA privind efectuarea unei percheziţii informatice în cazul lui Daniel Tudorache. Deputatul PSD a declarat, în plen, că nu are nimic de ascuns şi vrea să se voteze în favoarea percheziţiei. Votul în plen a fost secret, cu bile.
Deputatul a arătat că într-adevăr, percheziţia a fost efectuată acum doi ani de zile şi procurorii DNA au avut la dispoziţie 30 de zile să ceară acordul Parlamentului.

„Nu au făcut-o. De ce au aşteptat doi ani de zile? Vă cer să fiţi de acord sau să încuviinţaţi percheziţia telefonului. Nu am nimic de ascuns şi vreau să votaţi să percheziţioneze telefonul. E adevărat, sunt multe întrebări care se pun. De ce au aşteptat doi ani de zile? Poate că acum e momentul, e un moment prielnic să se facă circ. Puteau să o facă în primele 30 de zile şi nu aveau nevoie de votul dumneavoastră. Deci, vă rog frumos să votaţi”, a spus în plen, Tudorache.

PSD şi PNL au anunţat că votează în favoarea cererii DNA.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis a criticat „politizarea unui astfel de demers, în condiţiile în care însuşi celui căruia îi este ridicată imunitatea în vederea percheziţiei a cerut tuturor colegilor, deci şi celor din PSD, să voteze pentru încuviinţarea acestei percheziţii informatice”.

„Nu văd ce rol are Clotilde Armand, ce rol are USR cu plângerile lor. Nu-mi dau seama ce se întâmplă de trebuie neapărat să-mi aduci aminte de prostiile pe care le faceţi. Dar dacă tot aţi amintit de Clotilde Armand, daţi-mi voie să vă reamintesc faptul că doamna în cauză are şi domnia sa nişte plângeri, nişte dosare în derulare, unul pentru că a furat voturi şi a câştigat fraudulos Primăria Sectorului 1. Are are un dosar în urma unei decizii a ANI care a găsit-o în conflict de interese şi a încasat ilegal nişte mii de euro pe lună din fonduri europene şi n-avea voie să o facă”, a mai spus Simonis.

Şi liderul deputaţilor UDMR Csoma Botond a anunţat, în plen, că deputaţii Uniunii votează pentru pentru încuviinţarea percheziţiei în cazul lui Daniel Tudorache.

Liderul deputaţilor AUR George Simion a precizat că parlamentarii partidului vor vota pentru încuviinţarea cererii DNA.

De asemenea, deputaţii USR au votat în unanimitate pentru cererea DNA privind încuviinţarea percheziţiei informatice în dosarul fostului edil al Sectorului 1.