Florin Cîțu, acuzații dure la adresa PSD: ‘Subminează economia națională și îi sărăcesc intenționat pe români’

sursa foto: digi24.ro

„Primul lucru pe care PNL trebuie să-l facă atunci când preia MF de la PSD este să arate public cum a fost subminată economia națională, iar Ciolacu să la ceară scuze românilor pentru că i-a sărăcit”, afirmă fostul premier Florin Cîțu, senator PNL.

„MF-PSD confimă că Ciolacu și PSD au mințit. Primul lucru pe care PNL trebuie să-l facă atunci când preia MF de la PSD este să arate public cum a fost subminată economia națională (deși este evident dar se pare că instituțiile statului nu înțeleg). Iar cei responsabili să plătească. Este responsabilitatea PNL față de români. Ajunge!Ironic dar adevărat, tocmai datele publicate de MF-PSD îngroapă toată propaganda lui Ciolacu și a găștii lui despre sănătatea financiară a României. Ciolacu să la ceară scuze românilor pentru că i-a sărăcit. Bineînțeles în timp ce pleacă de la guvernare”, scrie pe Facebook Florin Cîțu.

El afirmă că a crescut „premeditat” deficitul bugetar.

„Atât față de estimarea inițială dar și față de cel din 2021. Creșterea deficitului bugetar a dus la creșterea inflației, a dobânzilor și a sumelor record împrumutate de la buget. Toate aceastea înseamnă sărăcirea românilor azi dar și în viitor. Dacă era responsabil Ciolacu folosea veniturile mai mari la buget de pe urmă inflației, pe care tot politicile populiste ale PSD au alimentat-o, la REDUCEREA stocului de datorie publică. Dar atunci erau mai puțini bani pentru hoardele psd-iste abonate la bani publici. Ciolacu a preferat sărăcirea românilor. Exact după rețeta mentorului său Dragnea. Doar pe vremea lui Dragnea -PSD am mai văzut o deteriorare a economiei în câteva luni fără niciun fel de perspectiva de îmbunătățire în următorii ani. PSD-iștii iau o economie care funcționează și în 6 luni o distrug”, adaugă fostul premier.

Cîțu apreciază că datele publicate de MF-PSD săptămâna trecută arată că „PSD a mințit”.

„În 2022 MF-PSD a împrumutat mai mulți bani, cu 14% mai mult, decât au fost împrumutați în 2021 deși veniturile la buget, pe hârtie, au fost mai mari. În același timp, tot MF-PSD arată că dobânzile la care a împrumutat aceste sume au fost duble sau triple față de dobânzile la care ne împrumutam pentru a acoperi deficitul bugetar în perioada 2020-2021. QED P.S. De o luna BNR lasă lichiditate în piață și dobânzile au început să scadă. Ciudat că BNR lasă lichiditate în piață după ce a crescut estimarea pentru inflatie la final de an de la 13% la 16.3%. Dacă rata inflației continuă să crească peste estimările BNR atunci este normal să spunem că politica BNR a dus la creșterea prețurilor”, încheie liberalul.