Florin Cîțu atrage atenția: ‘Este prima oară în 12 luni când se întâmplă acest lucru’

sursa foto: Florin Citu/ Facebook

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, afirmă că în primul trimestru suma TVA restituită de stat companiilor a fost în medie cu 600 de milioane de lei mai mică decât în trimestrul I al anului trecut, iar deficitul bugetar este mai mare decât în martie 2021.

„Informaţiile oficiale arată că în primul trimestru suma TVA restituită de stat companiilor a fost în medie cu 600 mil lei MAI MICĂ decât în trimestrul I al anului trecut. Pentru a arăta un deficit bugetar mai mic, companiile din România sunt, nu găsesc acum alt cuvânt, suprataxate. Banii pe care trebuiau să-i folosească pentru investiţii sau creşteri de salarii sunt „reţinuţi” de stat pentru a prezenta un deficit bugetar mai mic. Şi cu toate aceste eforturi şi costuri pentru companiile care susţin din taxele lor bugetul României, în martie 2022 deficitul bugetar este MAI MARE decât în martie 2021. Este prima oară în 12 luni când se întâmplă acest lucru. Soluțiile liberale au fost cele care au salvat economia în 2020 și au livrat o creștere economică peste așteptări în 2021. Doar soluțiile liberale vor salva economia și în 2022. Trebuie doar aplicate. Încă se poate”, scrie Cîţu pe Facebook.

Cîțu precizează că aceasta este opinia sa de „economist îngrijorat de creșterea prețurilor, a dobânzilor, a șomajului și de sărăcirea românilor (scăderea puterii de cumpărare)”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.