Florin Cîțu desființează rectificarea bugetară anunțată de Guvern: ‘Vin alegerile?’

sursa foto: zf.ro

Fostul premier Florin Cîțu susține că rectificarea bugetară anunțată de Guvern nu va accelera creșterea economică și că seamănă cu o rectificare de an electoral.

„Vin alegerile?
Cel mai bine se văd prioritățile unei guvernări atunci când te uiți cum sunt alocate fondurile în buget. Aici este o parte din explicație și pentru evoluția negativă din sectorul industrial (vezi date publicate azi de INS).
Sume alocate ÎN PLUS față de bugetul inițial:
Asistență socială – 11 miliarde lei
Bunuri și servicii- 3.3 miliarde lei (nu scad)
Subvenții – 3 miliarde lei
Cheltuieli de personal – 2.8 miliarde lei
Fond de rezervă – 1 miliard lei
Dobânzi – 4.4 miliarde lei (în acest ritm vor ajunge la 2% din PIB). Când pierzi încrederea investitorilor, plătești mai scump.
Și la final, bineînțeles:
Cheltuieli de capital – aproximativ 500 milioane lei.
Așa cum arată cifrele, aceasta nu este o rectificare bugetară care să accelereze creșterea economică. Seamănă mai mult cu o rectificare bugetară de an electoral”, scrie Cîțu pe Facebook.

Ministerul Finanțelor a pus joi în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2022

Veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 29,941 miliarde lei, iar cheltuielile bugetului general consolidat se majorează cu 32,591 miliarde, iar deficitul bugetului general consolidat în termeni cash se majorează cu suma de 2,649 miliarde lei.