Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui desființează pachetul de sprijin anunțat de PSD-PNL: ‘O rușine totală’

sursa foto: digi24

Fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, spune că aşa zisul pachet de sprijin anunţat de PSD-PNL este ”o ruşine totală care nu va sprijini pe nimeni decât pe unii şmecheraşi din PSD şi PNL”.

„Așa zisul pachet de sprijin anunțat de PSD-PNL este o rușine totală care nu va sprijini pe nimeni decât pe unii șmecherași din PSD și PNL. Statul va face în continuare aceleași măsuri pe care le tot face de 32 de ani și care nu funcționează. Ne va lua banii cu zece mâini și ne va da înapoi cu una. Voucherele sociale de 50 de euro odată la două luni. Au pus suma pe două luni ca să aibă lumea impresia că e mai mare. De fapt vorbim de 4 lei pe zi. Da, ați citit bine. O bătaie de joc. În loc să folosească banii pentru a multiplica efectul lor în economie statul român va reuși să cheltuie 1 miliard de euro fără să ajute pe nimeni. Sinecuri faimoase își mai iau o rundă de finanțare din banii noștri. Mai țineți minte Casa Unirea? O companie de stat făcută din start pe ideea greșită că statul va arăta privaților cum se fac afaceri. Da, același stat care nu e în stare să-și facă atribuțiile elementare de stat (poliție, armată și justiție) vrea să facă distribuție alimentară mai bine decât piața liberă. De la ideea asta a pornit „Casa Unirea”. Că o să le arate statul lui Mega Image și altor lanțuri de magazine cum se face business. Și le-a arătat de n-a mai putut. Compania a fost înființată de Petre Daea în epoca Dragnea și a fost, evident, un eșec total. Rafturi goale, produse puține și proaste. O adevărată imagine a cum ar arăta magazinele dacă ar fi de stat. Fix în compania aceasta vrea statul să mai pompeze încă 100 de milioane de euro”, scrie pe Facebook Claudiu Năsui.

Măsurile din planul ‘Sprijin pentru România’ vor intra în vigoare de la 1 mai / VIDEO

Fostul ministru al Economiei critică îi îndeamnă pe români să nu ia credite bancare în această perioadă.„Într-o perioadă de criză, când cresc ratele la bănci și perspectiva este că vor mai crește mult și bine până la următoarea criză financiară majoră, statul va… garanta credite la bănci. Dacă citiți pagina aceasta, vă recomand să nu luați credite în perioada următoare, chiar dacă statul vă stimulează să o faceți prin acele garanții. Atunci când explodează dobânzile și te aștepți la o nouă recesiune, nu te îndatorezi. Faptul că statul ne stimulează să ne îndatorăm în perioada asta este o prostie de nedescris. Granturile pentru firme vor funcționa fix cum funcționează toate programele de bani publici în plic pentru firme. În loc să ajute tot mediul privat prin reduceri de taxe, statul va lua de la unii și va da la alții. Nu vă amăgiți, banii publici tot de la dumneavoastră vin. Doar că unii o să-i primească, alții o să-i plătească”, potrivit analizei lui Năsui.

De asemenea, Claudiu Năsui afirmă că singura măsură bună este creșterea salariului minim în agricultură.

„Zero taxe pe salariul minim, de fapt au preluat doar titlul unei măsuri bune. Implementarea va fi un dezastru. Doar dacă un angajator crește salariul de la 2.550 la 2.750, angajatul nu va mai fi taxat pentru 200 de lei. (…) Creșterea salariului minim în agricultură la 3.000 de lei va împinge o industrie care și așa are probleme și este la marginea subzistenței să dea afară oameni. Singura veste bună este că se înjumătățește taxarea muncii în agricultură pe modelul construcțiilor. Asta e singura măsură bună din pachet, deși e umbrită de creșterea salariului minim. Se majorează PNDL. Evident, nu puteau băieții să lase un pachet așa zis de să treacă fără să-i sprijine de fapt tot pe ei. E o creșterea a PNDL pe furiș. (…) În final, acest pachet nu va ajuta pe nimeni altcineva decât pe băieții deștepți din partide. Ar fi greșit să credem că măsurile acestea nu provin din prostie. Deloc. Provin din aceeași atitudine bine calculată a clasei politice de 32 de ani. Scopul PSD-PNL nu e să ajute pe cineva. Scopul lor este să continue să paraziteze banii contribuabililor, dar să lase impresia că ajută românii. Iar dacă nu-i ajută, pentru că nu o fac, măcar trebuie să lase impresia că au încercat. Nu e prostie. E strategie. O populație sărăcită e mai ușor de manipulat. Iar ei știu asta mai bine ca oricine. Dacă chiar voiau să ajute românii, ar fi redus taxarea aberantă a muncii. Dar ei nu vor să se ajute decât pe sine”, conchide Năsui.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.