Gabriela Firea anunță câți bani a primit, în urma rectificării bugetare: ‘Românii în situații dificile primesc, în continuare, sprijin’

sursa foto: Gabriela Firea / Facebook

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă vineri într-o postare că programele din domeniul asistenţei sociale au primit 7,3 miliarde lei în plus la rectificarea bugetară, iar Programul social de creştere a natalităţii va fi înaintat spre aprobare Guvernului în luna septembrie.

„Românii în situații dificile primesc, în continuare, sprijin. Ne ținem promisiunea făcută tuturor copiilor, tinerilor și familiilor din România. Programele din domeniul asistenței sociale au primit 7,3 miliarde lei în plus la rectificarea bugetară.
Alocarea suplimentara a fost necesară pentru finanțarea până la sfârșitul anului a prestațiilor sociale, inclusiv a sumelor pentru majorarea alocației de plasament, a normei de hrana și a cheltuielilor de îmbrăcăminte și încălțăminte ale copiilor din sistemul de protecție specială, a standardelor de cost pentru serviciile sociale, proiecte inițiate de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în acest an.
Principalele modificări ale bugetului Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ca urmare a rectificării bugetare aprobate de Guvern vizează suplimentarea cu 70 milioane lei a sumelor pentru derularea de programe sociale, respectiv diminuarea cu 50 milioane lei a sumelor pentru acoperirea cheltuielilor din domeniul tineretului de la nivel local, sumă ce va fi alocată Ministerului Sportului.
Programul social de creștere a natalității, prin care se acordă sprijin celor care își doresc copii, va fi înaintat spre aprobare Guvernului în luna septembrie. Din 2023, 10.000 de cupluri sau persoane singure vor putea beneficia de acest program. De asemenea, avem finanțarea necesară pentru derularea în continuare a proiectelor la nivel național din domeniul tineretului”, anunță Firea într-o postare pe Facebook.
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a prezentat, joi, după şedinţa de Guvern, rectificarea bugetară aprobată de Executiv, el arătând că majorarea veniturilor bugetului de stat este influenţată în principal de evoluţia indicatorilor macroeconomici pe anul 2022, a încasărilor la bugetul de stat şi a ultimelor modificări legislative. El a mai spus că se înregistrează plusuri la impozitul pe profit, de plus 4 miliarde de lei, iar la taxa pe valoare adăugată, un plus de 5,54 de miliarde de lei.