Gabriela Firea, ieșire nimicitoare: ‘Nicușor Dan, USR și PNL sunt principalii vinovați’

Sursa foto: Gabriela Firea / Facebook

Fostul primar Gabriela Firea a explicat, într-o postare pe Facebook, că multe proiecte enumerate în cele zece porunci ale PNL pentru Nicuşor Dan „au fost blocate chiar de ei”.

„București, Capitala țării, trăiește un moment tragic. Oamenii care țin în mână destinul orașului, care au jurat că vor face lucruri bune pentru acesta și pentru bucureșteni, continuă cu cinism un joc politic periculos.

S-au pierdut doi ani prețioși pentru București! Ne-am întors în timp cu cel puțin șase ani. Primarul general nu a făcut nimic. O spune chiar el, în fața camerelor de luat vederi. Întrebat fiind de 5 realizări de până acum, Nicușor Dan a dat ochii peste cap. Nici 3 nu a putut enumera. Tăcerea primarului general este de notorietate însă, atunci când vine vorba despre reușite la 2 ani de mandat.

Nicușor Dan ne vorbește doar de “greaua moștenire” și ne spune că este doar vina mea și a PSD că domnia sa nu a făcut nimic. Dar cine l-a susținut pe actualul primar general? Ne amintim cu toții: coaliția de dreapta.

Nicușor Dan nu a ajuns primar general doar cu forțele proprii de activist ci susținut efervescent de USR și PNL. Ambele partide ar trebui să aibă un moment de onestitate și să-și asume dezastrul din Capitală, nu să vină cu încercări disperate de a-și acoperi greșelile.

Capitala este condusă de doi ani în egală măsură de USR și PNL și niciunul dintre cele două partide nu se poate comporta ca și cum abia ar fi ajuns în localitate. Pe votul lor din Consiliul General se sprijină liniștit și lipsit de griji Nicușor Dan, cel care în campanie a tot promis ce i-au scris consultanții de campanie iar acum a uitat tot.

Am citit, punct cu punct, ce îi cer liberalii primarului general. După 2 ani de mandat. Toate cele 10 puncte ar fi trebuit puse în practică deja, nu să fie o unealtă de manipulare pentru însuși primarul lor! E o rușine.

O jumătate de mandat Nicușor Dan a stat ascuns în birou, cu telefonul pe silent. Sunt de notorietate apelurile făcute prin intermediul presei sau al rețelelor sociale de către chiar cei care l-au susținut pentru a-l convinge să le răspundă la telefon.

Nu a venit apa caldă nici la 28 septembrie 2020, nici în 2021, sau 2022? Bucureștenii nu au salariu de 1400 de euro? Se merge greu în trafic în lipsa consultantului de la New York? Oamenii se tem pentru viața lor din cauza câinilor vagabonzi agresivi care au sfâșiat o femeie? Parcurile sunt mizerabile și tramvaiele deraiază câte 3 într-o zi? Nicușor Dan, USR și PNL sunt principalii vinovați.

O spun ferm: multe proiecte din acest Decalog al liberalilor către primarul lor nu sunt finalizate pentru că au fost blocate chiar de ei!

Împreună cu echipa mea am adus Bucureștiului 300 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile pentru repararea a 250 de km rețea de termoficare. Contractul a fost ținut la sertar de omul politic de tristă amintire Ludovic Orban doar pentru a-l semna Nicușor Dan și a-l prezenta ca pe un triumf personal la doar o lună de mandat. Au trecut doi ani și trei luni de la semnarea contractului și nu s-a înlocuit o țeavă. Este rușinos și extrem de optimist faptul că până la finalul anului ar putea fi executat un tronson. Capitala pierde fonduri atrase cu greu și mă doare sufletul pentru munca depusă de toată echipa mea și de specialiștii din primărie.

Pasajul Doamna Ghica, lucrările la Prelungirea Ghencea sau consolidarea celor 10 blocuri cu bulină roșie ar fi fost finalizate de multă vreme, dacă Nicușor Dan cu sprijinul USR și PNL nu s-ar fi încăpățânat să falimenteze companiile municipale care lucrau la aceste obiective. Normal că lucrările au fost lăsate în aer. Și așa vor rămâne.

Am citit că liberalii îi cer primarului soluții pentru parcuri, spații verzi și registrul verde. Ce așteptări poate avea cineva de la primarul care a vrut să dea parcurile pe mâna privaților pentru concerte și festivaluri? În Cișmigiul de sub nasul primarului, același Cișmigiu pentru care se luptau activiștii pe viață și pe moarte colcăie șerpii, mirosul este pestilențial, găinațul umple ce a mai rămas din bănci. Parcul Herăstrău- Regele Mihai este în aceeași stare de degradare, e plin de șobolani și gropi. Acestea sunt soluțiile salvatorului spațiilor verzi, dragi liberali.

Mă opresc aici, nu înainte de a le spune membrilor coaliției de dreapta din Capitală să-și aducă aminte cine a adus haosul urbanistic în oraș și ne-a întors cu 20 de ani în urmă. Investitorii fug din București iar pierderile sunt estimate la 10,4 miliarde de euro până în 2026, conform asociațiilor investitorilor imobiliari.

Felicitări USR și PNL! Ați votat cu două mâini propunerile primarului Nicușor Dan, cel susținut în campanie cu orice preț. Fiți puternici și acum. Peste București se strâng norii incompetenței iar furtuna este la un pas”, se arată în postarea Gabrielei Firea.