Guvernul cere anularea carnetelui de revoluționar al lui Ion Iliescu. Fostul președinte pierde mai multe drepturi

sursa foto: antena3.ro

Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România, din subordinea Guvernului, a decis să-i retragă lui Ion Iliescu titlul de luptător la Revoluție, informează joi Antena3.

Membrii Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România au votat ieri, în unanimitate, să îi retragă fostului președinte carnetul de revoluționar.

Motivul invocat este faptul că, în anul 1971, acesta deținea funcția de secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, funcție care a coroborat cu cea de conducere la UTC tot a PCR-ului.

Astfel, comisia a constatat că Ion Iliescu nu a luptat la Revoluție, ci făcea parte chiar din partidul care era la putere în acea vreme.

Ion Iliescu își va pierde, totodată, toate beneficiile care vin odată cu acest titlu, cum ar fi: prioritate la închirierea şi cumpărarea de locuinţe din fondul de stat, atribuirea fără plată a locurilor de veci în cimitir, acces gratuit la tratament şi consultaţii în spitalele şi policlinicile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării Naţionale, medicamente gratuite, acces gratuit la sanatorii şi baze de tratament aparţinând Ministerului Sănătăţii, etc.

Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România începe, astfel, acțiunea de anulare a certificatului în instanța de contencios administrativ, iar ulterior pronunțării de către instanță a hotărârii judecătorești de anulare se va transmite adresă către Serviciul pentru revoluționari pentru retragerea titlului.