Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Încă se discută, încă se negociază

sursa foto: digi24

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă, până când subiectul va fi abordat la reuniunea de joi a Consiliului JAI, iar „până atunci este nevoie încă de negocieri, încă se discută pe textul acelei decizii şi noi suntem angajaţi să stăm hotărâţi până în ultimul moment şi să ducem decizia acolo unde o dorim noi”.

„Încă se discută, încă se negociază. Joi această chestiune se va afla pe masa Consiliului în format JAI. Acolo se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci e nevoie de negocieri. Încă se discută pe textul acelei decizii și noi suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să ducem decizia acolo unde o dorim noi”, spune Klaus Iohannis despre aderarea României la Spațiul Schengen.

Întrebat despre poziția Austriei, șeful statului a spus: „Încă se discută și se negociază. Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment”.

De asemenea, Iohannis a fost întrebat dacă România ar putea fi decuplată de Bulgaria.

„În condițiile în care deciziile referitoare la România și la Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultatele nu pot fi tocmai identice, dar asta nu înseamnă că nu se poate găsi o formulă de decizie care este convenabilă pentru ambele părți. O decuplare este, sigur, o chestiune care s-a mai discutat. Speranța mea e să avem o decizie pozitivă și să nu fie nevoie să discutăm în continuare aceste chestiuni”, încheie Klaus Iohannis.